Australië wil uienexport op oude niveau krijgen

De Australische uiensector heeft een nieuwe exportstrategie bekendgemaakt die een strategisch stappenplan omvat als leidraad voor de investeringsbeslissingen van de sector op het gebied van exportontwikkeling. Het doel is uiteindelijk zowel de exportmarkt als de binnenlandse uienmarkt te verbeteren en de uienexport op te trekken tot het niveau van vroeger.

Momenteel wordt ongeveer 15% van het Australische uienaanbod geëxporteerd. Vroeger was dit echter een veel groter aandeel van de totale teelt. Het adviesbureau voor strategische planning McKINNA heeft een strategisch vijfjarenplan voor de export 2021-2026 voor de Australische uiensector opgesteld als onderdeel van de exportstrategie voor de uiensector. De strategie werd ontwikkeld na een gedetailleerde markt- en concurrentieanalyse, het zogenaamde Market Mapping Report, waarbij ook vooraanstaande uienexporteurs en -marketeers werden geraadpleegd.

Het project heeft twee belangrijke resultaten opgeleverd:

  • een duidelijk inzicht in welke exportmarkten groeimogelijkheden bieden en
  • consensus binnen de sector over de prioritaire activiteiten en investeringen op het gebied van exportontwikkeling en -groei.

De exportstrategie erkent de zeer concurrerende wereldmarkt voor uien, die wordt gedomineerd door India en China, die de prijsverwachtingen bepalen op veel van de markten waarop Australië concurreert. Daarom moeten de Australische exporteurs concurreren op basis van topkwaliteit en productintegriteit.

Bron: goodfruitandvegetables.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.