Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame en recyclebare netzakken

Vermindering van het gebruik van plastic voor groenten en fruit is mogelijk, althans in bepaalde opzichten. Het Siciliaanse M.T. Reti, dat al meer dan 20 jaar netzakken produceert voor de verpakking van citrus en groenten, zet belangrijke stappen op dit gebied.

Antonino Testa en Giuseppe Martorana van M.T. Reti

“We zijn al lang op zoek naar alternatieven om plastic verpakkingen te vervangen en we hebben in 2014 netzakken van cellulose ontwikkeld en op de markt gebracht. In vergelijking met plastic netten, maken onze netten het mogelijk hetzelfde verpakkingsformaat te behouden, met een geringer milieueffect, dankzij het gebruik van grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Dit is een productieproces met verminderde emissies in vergelijking met de verwerking van plastic en een hoeveelheid afval die op een natuurlijke manier kan worden verwijderd, dankzij de composteerbaarheid van onze verpakkingen”, legt Giuseppe uit. 

Citrus verpakt in netzakken

“De grondstoffen voor de productie van onze natuurlijke netten worden verkregen uit beukenhout uit Midden-Europa. Onze grondstof is dus duurzaam, omdat deze niet van de andere kant van de wereld komt, wat het reizen en de uitstoot aanzienlijk vermindert. De netten zijn plasticvrij, biologisch afbreekbaar en composteerbaar, ontbinden in acht weken en kunnen samen met gft-afval worden weggegooid.” 

Uien, knoflook en aardappelen in netzakken. Ook appelen, peren en andere gewassen kunnen zo worden verpakt.

De netten worden geverfd met een technologie die efficiënte ecologische voordelen biedt, met aanzienlijke water- en energiebesparingen, van oorsprong tot eindproduct. M.T. Reti garandeert tot 50% energie- en waterbesparing en een vermindering van de CO2-uitstoot met 60%, wat resulteert in een lagere milieu-impact dan bij conventioneel verven. 

“Onze netzakken zijn veilig en gecertificeerd voor contact met levensmiddelen en worden geproduceerd volgens de Europese normen voor levensmiddelenverpakkingen. De groenten- en fruitsector wordt zich steeds meer bewust van deze verpakking, die nodig is om de ecologische voetafdruk laag te houden. M.T. Reti houdt zich ook bezig met export naar Europa en naar nieuwe markten die op zoek zijn naar alternatieven voor plastic.”

*De foto's zijn ter beschikking gesteld door Giuseppe Martorana, met uitzondering van de eerste.

Voor meer informatie:
M.T. RETI sas 
Giuseppe Martorana
Via del Commercio, snc
90011 Bagheria PA - Italië
+39 3938272442
[email protected] 
www.mtreti.it 

Publicatiedatum: