Rèmy Tanghe van RTL Onions:

"Vraag naar uien blijft redelijk op niveau, industrie-aardappelen in de lift"

Tholen - In de uienexport is het volgens Rèmy Tanghe van RTL Onions uit Breskens momenteel redelijk druk. "We kunnen ons aardig bezig houden. De export naar Afrika wordt nu wel een stuk minder, maar toch ben ik niet negatief gestemd. Wij verwachten wel wat van de vraag vanuit het Oostblok, ook voor de schillerijmarkt zal de vraag nog wel aanhouden. Ik heb er een goede hoop op dat alles zijn weg zal vinden, omdat er op iedere markt wel wat vraag is."

"Er is een behoorlijke voorraad, maar de kwalitatief goede partijen zijn wat minder makkelijk te vinden. Ik verwacht dat de prijzen de rest van het seizoen een beetje op een gelijk niveau zullen blijven, zo'n beetje rond de 9-10 cent bij de boer en voor de goede partijen misschien iets meer en de mindere partijen wat minder, maar ik verwacht dat we dit niveau wel even kunnen aanhouden."


Rik, Roos, Rémy en Emiel Tanghe van RTL Patat en Onions tijdens de Interpom in Kortrijk

"Ook de aardappelen hebben tot nu toe redelijk goed gedraaid. Met name de afzet van industrie-aardappelen zit in de lift. Voor de export worden we een beetje duur nu de baalprijs boven de 20 cent komt. Maar de industrie blijft volle bak draaien, dus de aardappelen zullen meer die richting uit gaan. Wel blijft transport een remmende factor, zowel overzee als richting het Oostblok."

"Kwalitatief is het dit jaar allemaal wel wat minder in de aardappelen. Ieder ras heeft wel zijn dingetje. In de Agria's en Fontane's is holheid een aandachtspunt. De Challengers zijn qua bewaring lastig, dus kwalitatief is het niet eenvoudig, maar dankzij de goede vraag zullen toch alle aardappelen wel een bestemming vinden", besluit de verpakker.

Voor meer informatie:
Rèmy Tanghe
RTL Onions
Deltahoek 106
Tel: 4511 PA Breskens
+31 (0)117 381 500
info@rtlonions.nl
www.rtlonions.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven