Sophie Ye, KX Food:

"Ondanks hoge vrachtprijzen en lange transittijden verwachten wij komende weken grote volumes Chinese gember"

Tholen - Europese gemberimporteurs hebben momenteel met de nodige uitdagingen te maken, zowel op het gebied van logistiek als ook de kwaliteit. "Vrachtprijzen liggen momenteel zes keer hoger dan het gangbare niveau. Bovendien is de transittijd - normaal 32 dagen van China naar Holland - met twee weken verlengd", vertelt Sophie Ye van KX Food uit het Belgische Brecht.

Toch zijn deze omstandigheden voor de importeur geen reden om de volumes te minderen. "Wij leven van gember en kunnen juist in deze uitdagende tijden ons specialisme laten zien", vertelt Sophie. KX Food importeert jaarlijks zo'n 300 containers uit China. Ook de komende weken hoopt de importeur weer de nodige conventionele en biologische gember vanuit China te importeren.

"Het Braziliaanse en Peruaanse seizoen loopt op zijn eind. De komende maanden is het dus volop China wat de klok slaat op de gembermarkt. We verwachten dat met een week of twee, drie de kwaliteit ook wat stabieler zal worden. De prijs van de Chinese gember is de laatste twee maanden redelijk stabiel, al is die ook afhankelijk van de aangeboden kwaliteit."

Op lange termijn ziet Sophie de consumptie van gember positief in. "De laatste jaren vertoont de gember-consumptie een flinke stijgende lijn en we zien niet in dat dit zal veranderen. Wij voorzien retailers en groothandelaren door heel Europa in verpakkingen variërend van 3 tot 5 kilo. Aanvullend op de gember importeert KX Food ook kastanjes en knoflook vanuit China.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32 (0)3326 87 54 
info@kxfood.be       
www.kxfood.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven