Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Staghouwer bezoekt Boerderij van de Toekomst

De nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer (ChristenUnie) heeft op 24 maart een werkbezoek gebracht aan Boerderij van de Toekomst bij de business unit 'Open Teelten' in Lelystad. Het was voor Staghouwer, die welkom werd geheten door rector magnificus Arthur Mol van de WUR en gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland, zijn eerste bezoek als minister aan een WUR-locatie.

Het bezoek had als doel om te spreken met boeren, vertegenwoordigers van de landbouw en onderzoekers van WUR over 'de akkerbouw van de toekomst'. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van de nieuwe 'filialen' van Boerderij van de Toekomst in de veenkoloniën in Groningen en de zandgronden in Zuid-Nederland. De projectleiders van Boerderij van de Toekomst, Wijnand Sukkel en Pieter de Wolf, gingen daarnaast dieper in op de centrale rol van onderzoek in samenwerking met de praktijk voor de toekomst van Nederlandse landbouwsector.

De minister deed daarom ook mee aan het Spel van de Toekomst: een soort ganzenbord op een speelveld van 5 bij 5 meter, waarbij twee teams aan de hand van stellingen, dilemma’s en kennisvragen met elkaar de dialoog aangaan over de landbouw van de toekomst. Dit spel wordt vaker gespeeld met bezoekers van Boerderij van de Toekomst.

Bron: WUR

Publicatiedatum: