Nu de inflatie in Gambia blijft stijgen en de prijzen van uien in grote delen van het land blijven escaleren, heeft Mai Ahmed Fatty, de partijleider van het Gambia Moral Congress, gewezen op de noodzaak voor het land om een "onmiddellijk voorlopig embargo op de invoer van uien" in te stellen.

Fatty postte op Facebook: "We moeten de Gambiaanse producten koste wat kost promoten en beschermen. Een routekaart naar nationale zelfredzaamheid en een waar onderdeel van economische empowerment in de strijd tegen armoede."

De politicus zei dat het beschikbare aanbod van lokaal geproduceerde uien de vraag binnen Wuli West District overstijgt. "Het betekent dat Wulli West op dit moment zelfvoorzienend is in de uienteelt. Bovendien betekent dit dat alleen al de Upper River Region (URR), met inbegrip van Wulli West, het potentieel heeft om uien te leveren aan het hele land, waardoor het land mogelijk zelfvoorzienend wordt op het gebied van uien en er een einde komt aan de import van uien."

De politicus, die op 9 april in Wulli West deelneemt aan de verkiezingen voor de Nationale Assemblee, zei verder dat opslag en gestructureerde marketing de grootste uitdagingen zijn voor de regio en het district in het algemeen.

Bron: thepoint.gm