Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking Poppe Landbouw en Waterman Onions

"Met BioQrops kunnen we nieuwe biologische afzetmarkten aanboren"

Poppe Landbouw en Waterman Onions hebben hun krachten gebundeld en zijn samen het volledig biologische BioQrops gestart. De naam BioQrops vertelt precies het verhaal dat eigenaren Joos Poppe en Erik Waterman willen delen: Bio voor biologisch en Q voor quality crops.

“Het beste uit twee werelden”
“In de stijgende vraag naar duurzamere en biologische geteelde producten hebben wij elkaar gevonden”, vertelt mede-eigenaar Erik Waterman. “Met deze verdergaande samenwerking kunnen we de unieke sterke punten van beide familiebedrijven benutten en bestaat er met BioQrops het beste uit twee werelden.” Poppe Landbouw is al sinds jaar en dag bio-leverancier van Waterman Onions. “Toen wij het gevoel kregen een volgende stap in bio te willen zetten om onze klanten een totaalpakket te kunnen bieden, was een nauwere samenwerking met Poppe Landbouw een logisch keuze.”

“Eigen teelt, verwerking en afzet”
Het familiebedrijf Poppe Landbouw uit Nagele teelt sinds 2002 volledig biologisch, met eigen teelt, verwerking en afzet. Innovatie in alle facetten van de bedrijfsvoering heeft altijd hoog in het vaandel gestaan. De nieuwe stap met de oprichting van BioQrops past perfect binnen hun bedrijf en filosofie. “De biologische sector verandert snel, met deze oprichting verbreden en versterken we onze positie en realiseren we onze gedroomde ambities in afzet. Met BioQrops ga ik een nieuwe uitdaging aan en combineer ik mijn passie voor telen en vernieuwend blijven ondernemen”, aldus mede-eigenaar Joos Poppe.

“Nieuwe biologische afzetmarkten aanboren”
Ook voor Rudie Ensing, die namens Waterman Onions de in- en verkoop voor BioQrops op zich zal nemen, begint een nieuw avontuur. “Met BioQrops kunnen we nieuwe biologische afzetmarkten aanboren en gebruikmaken van een breed bestaand internationaal netwerk. Wij willen niet zomaar een schakel zijn in de biologische keten, maar juist duurzame relaties aangaan met klanten en toeleveranciers en daarnaast een gelijkwaardige sparringpartner zijn voor al hun uitdagingen.”

Met het brede klantennetwerk van BioQrops kunnen wij telers begeleiden in het vinden van nieuwe afzetkanalen in het buitenland. Daarnaast kan BioQrops klanten “Excellence in biologische groenten” garanderen, dankzij de hoogwaardige product- en marktkennis.”

Voor meer informatie:
BioQrops
Zuidwesterringweg 10
8308 PD Nagele
www.bioqrops.com 

Publicatiedatum: