Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sadashiv Khot:

"Indiase deelstaat moet uientelers hulp bieden"

Maandag eiste BJP-bondgenoot en lid van de wetgevende raad Sadashiv Khot dat de deelstaatregering verschillende regelingen zou treffen om de uientelers in het Indiase district Nashik zo snel mogelijk de broodnodige hulp te bieden. Het district Nashik heeft de grootste uienmarkt van Aziƫ en er zijn veel uientelers in de regio's van het district, zoals Sinnar, Chandwad, Yeola, Nandgaon en Niphad County's.

Khot en Gopichand Padalkar, het BJP-lid van de wetgevende raad, zeiden: "Alleen de regering kan de telers op verschillende manieren hulp bieden en daarvoor moet zij eerst een beleid vaststellen om de telers in nood te helpen." Aangezien de uienprijzen voor de telers tot Rs 0,72 per kg zijn gedaald, maken de telers die kwintalen uien op hun bedrijf hebben, zich nu zorgen.

De districten hebben te lijden van een vervroegde moesson. "De regen heeft de oogst beschadigd en degenen die het overleefd hebben, worden nu geconfronteerd met de grillen van de markt waar de prijzen de bodem hebben bereikt. Het is tijd dat de regering bijspringt om te voorkomen dat de telers extreme maatregelen nemen," zei Khot.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: