De Holaras-uienafstaartmachines AS-15 en AS-25 messenafstaarter is speciaal ontworpen voor het efficiƫnt en zonder beschadigingen afstaarten van uien. Uniek aan deze vernieuwde lijn zijn de nieuwe triltechniek, het ergonomisch werken door de toevoeging van een groot dakluik, de lichtere zeven en het snel kunnen wisselen van de robuuste zeven en messen.

Thomas Nevels van Landgoed Scholtenzathe vertelt over zijn ervaring met de Holaras uienafstaartmachine. Op Landgoed Scholtenzathe telen zij op circa 1000 hectare. Het bouwplan bestaat voor 20% uit uien. De rest van de gewassen bestaat uit aardappelen, suikerbieten, wortels en daarnaast nog een deel mais en granen.Om de uien te kunnen verkopen worden ze eerst afgestaart. Dit gebeurt met de uienafstaartmachines van Holaras. Om het zo mooi mogelijk afgestaart te krijgen heeft deze machine drie messen per baan. Waar elke keer een klein stukje extra van de staart van de uien afgehaald wordt. Om een grotere capaciteit te behalen hebben we twee banen naast elkaar geplaatst.

We hebben voor de Holaras machine gekozen omdat die in het plaatje past. Hij is klein en past gemakkelijk in onze lijn. En met twee banen behalen we een grotere capaciteit. Nadat de uien afgestaart zijn worden ze in 9 kilo zakken verpakt en gaan daarna de hele wereld over. We verwerken 12.000 ton uien met deze machines per jaar, zonder problemen.

Voor meer informatie:
Hoopman Machines B.V.
Dinxperlosestraatweg 145
NL-7122 JP Aalten
T +31 (0)543 466 224
info@holaras.nl
www.holaras.com