Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor demonstratie cameraschoffel-systemen

Op donderdag 16 juni vond in de avond een demo met cameraschoffels plaats op een perceel nabij Biddinghuizen (Flevoland). In het gewas stamslabonen, gezaaid op 50 centimeter demonstreerden vijf schoffels van verschillende merken, uitgerust met een camerasysteem voor het volgen van het gewas. De demo werd georganiseerd door Christoffel den Herder en de Provincie Flevoland vanuit Actieplan Bodem&Water. Christoffel den Herder is eigenaar van Ceres Horti Advice, een onafhankelijk adviesbureau in de biologisch (dynamische) groententeelt in Nederland en internationaal.

"De omstandigheden voor het schoffelen waren optimaal, de bonen waren zo’n 5 á 6 cm groot en zouden normaal door de teler ook rond dit stadium worden geschoffeld. Voor de demo was het uitstekend weer, er was met circa 60 telers een goede opkomst en veel belangstelling voor de verschillende schoffelsystemen", vertelt Christoffel.

Aanwezig waren de volgende merken: Steketee met de IC-Weeder; de Row-Guard van Einböck; schijfbesturing van Raven (in combinatie met camera) opgebouwd op een Cavallaretti schoffel; de Robocrop Interrow van Garford en Carré met de Econet schoffel. Ieder systeem was in staat de rij te detecteren middels het camerasysteem en op deze wijze met snelheden van 3 tot 5 km/h het gewas te schoffelen. De schoffelbreedte varieerde van 35-43 cm.

Voor meer informatie:
Christoffel den Herder
Ceres Horti Advice
06 21166827
c.denherder@cereshortiadvice.nl 
www.cereshortiadvice.nl 

Publicatiedatum: