Directoraat beschuldigt handelaren van pogingen om de markt te destabiliseren

Bangladesh: Directoraat consumentenrechten beveelt import van uien aan

Het Bangladesh Directorate of National Consumers' Rights Protection (DNCRP) heeft het ministerie van Handel verzocht de invoer van uien toe te staan om de onrust op de uienmarkt in de aanloop naar het Eid-ul-Azha-festival te beheersen.

AHM Safiquzzaman, directeur-generaal (DG) van het directoraat consumentenrechten, schreef een brief aan de hoogste secretaris van het ministerie van Handel, waarin hij verklaarde dat uien werden verkocht voor Tk 40-45 (€0,40-0,45) per kg in Dhaka's Shyambazar en voor Tk 50-55 (€ 0,50-0,55) in de supermarkt. De prijzen van uien zijn in een week tijd met Tk 10-15 per kg gestegen, zo merkte het directoraat op. Het directoraat beschuldigde de handelaren ervan te proberen de markt te destabiliseren in de aanloop naar de Eid.

Daarom heeft het directoraat aanbevolen uien uit India te importeren, gezien de ervaringen van voorgaande jaren. Daartoe hebben zij het ministerie verzocht de handelaren de toestemming te geven om in te voeren aangezien de levering van geïmporteerde uien al meer dan een maand wordt uitgesteld.

Bron: dhakatribune.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven