Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste tripsen op Uireka proeflocaties aangetroffen

In opdracht van Uireka wordt door Vertify op 3 locaties onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van producten op de uienvlieg. Op 2 proeflocaties is er inmiddels schade van de uienvlieg aangetroffen; in de proef in de Noordoostpolder is sprake van een zware druk en in de proef in de Wieringermeer vallen nu zelfs de eerste uien weg (zie foto). Henk de Vries, projectuitvoerder Vertify: "Op dit moment constateer ik dat alle toegepaste behandelingen in vergelijking met het onbehandelde object een werking hebben. Bovendien hebben bij een hoge druk de chemische middelen het gemakkelijker dan de groene."

Naast het uienvliegonderzoek is Vertify voor Uireka ook actief in het tripsonderzoek. Ook in dit onderzoek wordt op 3 locaties de effectiviteit van middelen onderzocht. Inmiddels zijn de eerste tripsen aangetroffen en de eerste bespuiting uitgevoerd.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: