Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van uien en aardappelen stijgt in Bangladesh

De prijs van uien is de afgelopen twee weken met € 0,10-0,15 per kg gestegen. De lokale variant kost nu € 0,50 en de importvariant € 0,60 per kg, vorige maand was dat nog € 0,40. De maandelijkse prijsstijging bedroeg 33% voor de lokale variant € 0,40 per kg en 21% voor de importvariant € 0,45 per kg, beide ten opzichte van vorige maand. Retailers zeiden dat de uienprijs nog verder zou kunnen stijgen, omdat er vóór het Islamitische offerfeest Eid-ul-Azha (9-13 juli) geen kans was om Indiase uien te importeren.

De stijgende prijzen blijven onverklaarbaar aangezien het oogstseizoen voor plaatselijke uien hoog is. "Verkopers voeren een gebrek aan import van Indiase uien aan voor de prijsstijging," zei Mojaffar Hossain, een klant van Karwan Bazar.

Hij zei ook dat er voldoende lokale uien op de markt zijn, maar dat de retailers de prijzen verhogen terwijl ze een sterk syndicaat met de uiengroothandelaren in stand houden. Een verkoper uit Karwan Bazar zei echter dat zij in deze gevallen niets te doen hadden omdat zij groenten tegen hoge prijzen van groothandelaren moesten kopen.

Groothandelaren zeiden dat de prijzen waren gestegen omdat importuien schaars waren op de markt. Bovendien is de vraag ook gestegen in de aanloop naar Eid-ul-Azha, voegde hij eraan toe. Eerder had het ministerie van Landbouw een verbod ingesteld op de import van Indiase uien vanaf 6 mei om de belangen van de lokale telers te beschermen.

Bron: dhakatribune.com

Publicatiedatum: