Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienuitvoer Maharashtra -27,4%

De uitvoer van uien uit Maharashtra is in 2021/22 met meer dan 27,4% gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar. Volgens de gegevens van de Agricultural and Process Food Products Export Development Authority (APEDA) is de uienuitvoer uit Maharashtra tijdens het boekjaar 2021/22 gedaald tot 580.000 ton, tegen 790.000 ton tijdens het vorige boekjaar 2020/21. Een groot deel van de uienexport uit de deelstaat is afkomstig uit het district Nashik.

"De groothandelsprijzen van uien op de binnenlandse markt waren hoger in vergelijking met de prijzen van het product op de internationale markten. Bovendien zijn ook de vrachtkosten in grote mate gestegen. Deze twee factoren hebben geleid tot een daling van de uienuitvoer uit de deelstaat," aldus de APEDA-functionarissen.

Manoj Jain, een uienexporteur, gaf het Centrum de schuld voor zijn voortdurende inmenging in het beleid dat de uienuitvoer uit het land nadelig beïnvloedt.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: