Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Landwinkel-coöperatie: "Gunfactor blijft"

Omzet boerderijwinkels daalt na topjaar met 14%

Tholen - Boerderijwinkels kenden tijdens corona een topjaar met een verdubbeling van de omzet. Marktonderzoeker GfK constateert dat de omzet in het eerste half jaar is teruggevallen met 14 procent. Toch zit de boerderijwinkel in de lift. Vergeleken met vóór corona is het aantal bezoekers bijna verdubbeld en geven klanten gemiddeld 50 procent meer uit. 

Het NOS-journaal ging polshoogte nemen bij Landwinkel De Verse Kers waar het inderdaad rustiger is dan tijdens corona. "De afgelopen maanden is onze omzet wel gedaald met ongeveer 8 procent, maar we zitten nog steeds ruim boven de verkopen van vlak voor corona. Onze klanten willen zien waar hun voedsel vandaan komt. En ze willen lokaal kopen waarmee ze ook de boer steunen." 

Boerderijwinkels hebben een grote gunfactor, de klant moet altijd moeite doen om daar heen te gaan, aldus Wessel van Olst van de Landwinkel-coöperatie. "Als we vooruitkijken dan denken we de groei van corona wel kunnen vasthouden."