AfDB steunt productie van gewassen ook

Kameroen gaat uienverwerkende units opzetten bouwen in het kader van een door de IFAD gesteund project

De regering van Kameroen is bezig met het opzetten van verwerkingsinstallaties voor uien in vier regio's over het hele land. Dit initiatief sluit aan bij fase 2 van het project ter ondersteuning van de ontwikkeling van de grondstofketen (PAFDA) dat wordt gesteund door het Internationaal Fonds voor agrarische ontwikkeling (IFAD).

Volgens businessincameroon.com is Hélène Misse Marrigoh, PAFDA-coördinator in Kameroen, begonnen met de aanwerving van een consultant voor de uitvoering van de milieu- en sociale effectbeoordeling met betrekking tot de installatie van de verwerkingseenheden. Het resultaat van deze studie moet de nadelige gevolgen die het project voor het milieu kan hebben verminderen. Geïnteresseerde inschrijvers hebben tot 1 augustus 2022 de tijd om te reageren.

AfDB steunt plantaardige productie
Naast dit programma heeft de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) US$67,2 mln beschikbaar gesteld aan Kameroen om de productie van gewassen en graan in het land te ondersteunen. Het geld zal worden verstrekt via een faciliteit die door de instelling is goedgekeurd om Afrikaanse landen te helpen de negatieve gevolgen van het conflict tussen Rusland en Oekraïne te weerstaan.

"De AfDB-investering zal Kameroen helpen 221.449 ton maïs, 172.000 ton rijst, 9.750 ton sorghum, 24.000 ton aardappelen, 4.000 ton sojabonen, (en) 120.000 ton extra groentegewassen (vooral tomaten) te produceren," zei de Bank op 15 juli.

Bron: businessincameroon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven