Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CBL schat schade door boerenblokkades op zeker 30 miljoen euro

De boerenblokkades bij de distributiecentra van supermarktketens, hebben de winkels handenvol geld gekost. Het gaat om 30 tot 45 miljoen euro, schat brancheorganisatie CBL. Bederfelijke producten konden door de blokkades niet opgehaald en verkocht worden. Ze moesten afgeschreven worden. Het zou om tonnen aan voedsel gaan, meldt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) aan persbureau ANP. RTL Nieuws schrijft erover. 

Marc Jansen van het CBL pleit voor een wettelijk verbod op het blokkeren van de voedselvoorziening. Het verhalen van de schade op de veroorzakers via de rechter is ook een optie voor supermarkten, maar dat is waarschijnlijk lastig. Actiegroepen binnen de landbouw ontkennen dat zij direct betrokken waren  bij de acties. Het betekent dat individuele boeren aangeklaagd zouden moeten worden. Maar daar zijn dan wel hun gegevens voor nodig.

bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum: