Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste buitenlandse demo voor Enduro op Aardappeldemodag

Tweejaarlijks bundelen enkele Wageningse organisaties de krachten om in het Nederlandse Westmaas de Aardappeldemodag te organiseren. Aangezien elk facet van de aardappelketen op dit event aan bod komt, kan Dewulf als full-liner in landbouwmachines voor de
aardappelteelt vast en zeker niet ontbreken. Het wordt onder meer uitkijken naar het eerste buitenlandse demo-optreden van Dewulfs nieuwste vlaggenschip, de 4-rijige zeefbandrooier Enduro.



Ontmoetingsplaats aardappelsector
Na een volledig online Aardappeldemodag-event in 2020, is Dewulf maar wat enthousiast om aan te kondigen dat ze op 31 augustus naar goede gewoonte een belangrijke greep uit hun uitgebreide aanbod aan kwalitatieve machines op een fysieke bijeenkomst kunnen tonen. Naast een klassieke beursstand zult u op deze ontmoetingsplaats voor de aardappelsector ook het gros van het aanwezige machinepark daadwerkelijk live in actie zien, want Dewulf zal er talloze demonstraties organiseren.



Zowel professionelen als geïnteresseerden in de branche zullen hun hart voor Dewulf-machines kunnen ophalen. Wat de 4-rijige zelfrijdende rooiers betreft, zal er voor de eerste keer op niet-Belgisch grondgebied gedemonstreerd worden met de nieuwe Enduro. Die combineert een minimale bodemdruk met een zeefweg zonder vernauwingen en een reinigingsmodule die uniek af te stellen is tussen 0 en 12 graden. Ook met de gevestigde waarde Kwatro zal demo worden gereden. Bij deze machine staat productvriendelijkheid door het frontale rooien voorop. Bovendien leggen de rupsbanden van deze machine de beste bodemdruk per cm² voor in het volledige marktsegment van 4-rijige rooiers. De 2-rijige R3060 is op zijn beurt te bewonderen op de beursstand.



Qua planting equipment zal er op diezelfde stand een Miedema Structural 4000 met de nieuwe portaalsturing feature en kistenkantelaar aanwezig zijn. Daarnaast zal er een gedragen CP42 te aanschouwen zijn, net als een SC 300-frees. Op het gebied van inschuurmateriaal vindt er onder meer een demo plaats van een MH 241 Stortbunkercombi, met Smart-Pin op de eerste reinigingsunit en Clean-Boost op de tweede. Die eerste, slijtvaste pin loopt tussen de spiraalrollen en garandeert zo een constante mate van reiniging, terwijl die laatste er door z’n spitstechnologie voor zorgt dat de snelheid van de elektrisch aangedreven PU-spiraalrollen kortstondig wordt verhoogd. Zo kunnen de rollen ontdaan worden van
aanklevende grond. De excellente reinigingscapaciteit combineert deze machine moeiteloos met een even hoge verwerkingscapaciteit en flexibiliteit, op maat van de plaatselijke omstandigheden.



Verder zal Dewulf demonstreren met een hallenvuller ML 1980 X-stream van 19 meter lang en 80 cm breed. Dankzij het Premium-vulprogramma kan deze machine een schuur volautomatisch vullen
in perfecte lagen én met aandacht voor productvriendelijkheid. Meer nog, met behulp van de korte, vlakke X-stream-transportband neemt de verwerkingscapaciteit nog toe, zelfs over een hoek van negentig graden. Ook de MC 1780-duoband met Weight-Control weeginrichting zult u live in actie zien, net als de ME 100-opvoerband, die de uitgezeefde grond van de MH zal wegleiden.



Als laatste demomachine kondigt het bedrijf haar volautomatisch MB 111-kistenvuller aan. Deze\ machine kan tot wel 80 kisten/uur verwerken met een minimum aan vorkheftruckbewegingen. Met deze kistenvuller kan een stapel van 3 lege kisten worden aangevoerd, automatisch gevuld en per 2 weer opgestapeld. 

Voor meer informatie:
Florin Decoster
Dewulf
T.: +32 51 20 58 71
M.: +32 470 100 952
florin.decoster@dewulfgroup.com

Publicatiedatum: