Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst uien en aardappelen Pacific Northwest onderweg

Deze week begint Eagle Eye Produce met de verlading van een nieuwe oogst gele, rode en witte uien vanuit zijn faciliteiten in West-Idaho en Oost-Oregon en van nieuwe oogst russet, rode en gele aardappelen vanuit zijn verpakkingsstations in Idaho en Washington.

Het is weer oogsttijd voor de uientelers van Eagle Eye Produce in de zonnige, vruchtbare Snake River Valley van Idaho en Oost-Oregon en de oogst zal tot eind september doorgaan. De komende maanden zullen de telers van Eagle Eye ook duizenden ha Idaho-aardappelen oogsten, samen met duizenden ha uit belangrijke teeltgebieden in Washington.

"We zijn blij dat, hoewel het seizoen niet ideaal was, onze telers de uitdagingen het hoofd hebben geboden en kwaliteitsuien hebben geleverd," aldus Jason Pearson, verkoopmanager uien. "Door de koele, natte lente zal de grootte kleiner zijn en zullen de opbrengsten licht dalen. Maar ik verwacht een goede kwaliteit dit seizoen."

"Door de koele en natte start van het seizoen hebben we wat vertraging opgelopen bij de aardappeloogst. Maar de oogst ziet er erg goed uit en er is een enorme hoeveelheid vraag opgebouwd vanwege het korte leveringsjaar waar we nu van overgaan," zegt Coleman Oswald, directeur verkoop. "Het totale areaal is afgenomen door beperkingen met irrigatiewater en gestegen inputkosten voor telers en verpakkers. We verwachten iets kleinere maatprofielen en een iets lichtere opbrengst, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de kwaliteit."

Links en rechts: Jason Pearson, Coleman Oswald 

Ook de teams van Eagle Eye Produce in Washington zijn momenteel hard aan het werk om hun rode en gele uien te oogsten. De oogst van witte uien zal in de komende weken beginnen.

Om zich voor te bereiden op de komende aardappeloogst heeft de verlader nieuwe, ultramoderne opslagfaciliteiten gebouwd en verder geïnvesteerd in zijn verpakkingsfaciliteiten met ultramoderne apparatuur, technologie en automatisering. De aanvoer van rode en gele Idaho-aardappelen is uitgebreid met een groter areaal, aangezien de vraag van de consument blijft stijgen. Het bedrijf zal ook een breed scala aan retail- en foodserviceverpakkingen aanbieden onder verschillende van zijn merken, met de mogelijkheid van private labels.

Door een koele, natte start van het seizoen is de start van de aardappeloogst enigszins vertraagd

Eagle Eye Produce heeft ook zijn retailaanbod uitgebreid en verpakt nu alles van 0,9 kg tot 22,6 kg uienverpakkingen. Het bedrijf biedt het hele jaar door een premiumaanbod van gele, rode en witte uien onder verschillende van zijn merken, met de mogelijkheid van een eigen label.

Voor meer informatie:
Dallin Klingler
Eagle Eye Produce
+1(208) 813 1454
[email protected] 
www.EagleEyeProduce.com 

Publicatiedatum: