Ongeveer vier jaar geleden werd het destijds gloednieuwe verpakkingsconcept CartoPaper voor het eerst op Potato Europe gepresenteerd. Zowel in Duitsland alsook daarbuiten heeft deze duurzame papieren verpakking van Cartomat zich inmiddels bewezen als een goed presterende en eigentijdse oplossing. "Ook de toepassingsgebieden zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid," vertelt Cornelia Grips, directeur van het bedrijf uit Willich.

"Het concept werd oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik op verticale flowpack machines, met name voor het verpakken van aardappelen. Inmiddels is de verpakking voor zowel verticale als horizontale verpakkingsmachines geschikt," benadrukt Cornelia. "Zakken van
500 g tot 2,5 kg in verschillende vulgewichten en verpakkingsvormen kunnen zonder problemen geproduceerd worden. Ongeacht de toepassing blijft cartoPaper ® 100% recyclebaar en composteerbaar."
Duurzame papieren verpakkingen van Cartomat

Onlangs is de papieren verpakking ook met geïntegreerd cellulose kijkvenster ontworpen, wat volgens Cornelia nog een extra uniek verkoopargument is. "Het gebruik van cellulose maakt vergeleken met het gebruikelijke kijkvenster van gaas een optimaal zicht op het te verpakken product mogelijk. Dat is bijvoorbeeld zeer geschikt voor premium aardappelen."


Hans en Cornelia Grips zijn de drijvende krachten achter de succesvolle monoverpakking CartoPaper. Inmiddels wordt CartoPaper ook gebruikt voor het verpakken van noten en tomaten.

Groeiende belangstelling in de wortelsector
"Niet alleen aardappelen en uien, maar ook wortelen hebben snel aan betekenis gewonnen voor CartoPaper," vervolgt Cornelia. "Op basis van uitgebreide testen hebben we meermaals vast kunnen stellen dat CartoPaper ook optimaal is voor het verpakken van consumptiewortelen. De wortelen blijven tot wel drie weken vers en knapperig bij kamertemperatuur. Met een dergelijke ontdekking kan men in de handel rekening houden."

De sleutel tot het succes ligt zonder twijfel in het materiaal en de speciale verwerking daarvan bij Cartomat, benadrukt Cornelia verder: "Het papier is zeer goed bestand tegen vocht en scheuren, en heeft een positief effect op de productkwaliteit. Want ons papier is dankzij zijn structuur met lange vezels bijzonder stabiel en dicht en reguleert hierdoor heel goed het vocht van de wortelen. De kwaliteit van de producten blijft dan ook aantoonbaar langer goed dan in een PE-zak."

Voor meer informatie:
Cornelia Grips
cartomat Willich GmbH
Schmelzerstrasse 9
D-47877 Willich, Duitsland
Tel: +49 (0) 2154 81 88 13
cgrips@cartomat.de
www.cartomat.de