Seizoen uienvlieg loopt ten einde

Het uienvlieg seizoen loopt bijna ten einde. Een seizoen dat opviel doordat er al veel verschillende insecten vroeg en veelvuldig aanwezig waren. Dit werd vooral veroorzaakt door een relatief warm voorjaar met nog voldoende vocht. In de metingen van De Groene Vlieg was dit ook terug te zien in het schadebeeld in bijvoorbeeld ui.
De metingen die De Groene Vlieg verricht gaan in sommige regio’s door tot na het rooien en laden van de uien. Ook worden er op basis van de metingen dan nog steeds steriele vliegen uitgezet, om zo de begin-populaties voor het nieuwe seizoen zo laag mogelijk te houden.

Daarnaast kunnen er aan het eind van het seizoen nog maden worden gevonden in de uien. Dit hoeven echter niet altijd uienvlieg maden te zijn en vaak betreft dit secundaire schade. De ui is bijvoorbeeld al verzwakt door fusarium of bacterie.

Klik hier voor meer informatie over de uienvlieg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.