Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Controle van uien in een hotbox

De afgelopen weken zijn er al veel uien geoogst. Een deel daarvan is afland weggegaan en de rest is de bewaring ingegaan, zo schrijft De Groot en Slot. Enkele percelen waren er nog niet aan toe om geoogst te worden of er werd gewacht op regen om te kunnen oogsten. Die uien worden de komende periode gerooid en een deel daarvan zal ook achter de planken verdwijnen.

Om onaangename verrassingen tijdens de opslag te voorkomen biedt De Groot en Slot de service om de uien te laten controleren. "Wij halen een monster van 100 uien bij u uit de bewaring. Dat monster leggen wij voor een periode van 3 weken in de hotbox. De hotbox is een ruimte met een constante temperatuur van 28°C en een RV tussen de 90-95%. Bij deze omstandigheden ontwikkelen schimmels en bacteriën veel sneller. Na 3 weken beoordelen wij uw monster volgt een terugkoppeling naar u over de kwaliteit van uw uien. Dit is een prima check om te zien of uw partij uien geschikt is voor langere bewaring."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: