Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan streeft naar oogst van 2,4 mln ton uien en 6,03 mln ton aardappelen

Een ambtenaar van het Pakistaanse ministerie van Nationale Voedselzekerheid en Onderzoek heeft verklaard dat in Punjab op 221.000 hectare aardappelen zullen worden geteeld, aangezien de oogstdoelstellingen voor de provincie zijn vastgesteld op 5,966 miljoen ton in het lopende seizoen. Sindh heeft de opdracht gekregen om op 700 hectare aardappelen te telen voor een opbrengst van 65.000 ton.

In het algemeen zouden uien worden geteeld op 162.000 hectare om ongeveer 2,422 miljoen ton uien te oogsten tijdens het seizoen 2022-23, naast de teelt van aardappelen op meer dan 226.000 hectare om 6,029 miljoen ton aardappelen binnen te halen.

In Khyber Pakhtunkhwa zullen op meer dan 2.500 hectare meer dan 30.300 ton aardappelen worden geteeld en in Balochistan zijn de doelstellingen voor de aardappelteelt vastgesteld op 26.200 ton om tegemoet te komen aan de binnenlandse behoeften.

Bron: thenews.com.pk
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: