Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Effect buurgewas op ontwikkeling tripspopulatie (nog) niet vastgesteld"

Insectenplagen als uienvlieg, bonenvlieg en tabakstrips vormen door veranderingen in weer, klimaat en beheersingsmogelijkheden een steeds grotere bedreiging van de uienteelt, zo meldt Uireka. "Voor een toekomstbestendige teelt is inzicht nodig in de invloed van diverse factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van deze plagen."

In 2020 is hiervoor in diverse teeltsystemen een monitoringsaanzet gedaan op 10 locaties in Flevoland en Zeeland; in 2021 is deze monitoring herhaald op deels andere locaties. "Door de verscheidenheid aan locaties en teeltsystemen was het mogelijk een groot aantal aspecten in de vergelijking te betrekken die de plaagpopulaties mogelijk beïnvloeden."

"Een van de conclusies na teeltseizoen 2021 was dat er op basis van de beschikbare data (nog) geen effect van een buurgewas op de ontwikkeling van de tripspopulatie kon worden vastgesteld." De monitoring is in 2022 voortgezet.

Lees hier het volledige rapport

Bron: Uireka

Publicatiedatum: