Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse oogstdoelstellingen voor uien en aardappelen vastgesteld op 2,4 mln en 6,03 mln ton

In het Rabi-seizoen 2022-23 zouden op 162.000 hectare Pakistaanse uien worden geteeld om ongeveer 2,422 miljoen ton uien te oogsten. Op 226.000 hectare zou 6,029 miljoen ton aardappelen worden geteeld voor de binnenlandse behoeften en voor de export.

In Punjab zouden de aardappelen worden geteeld op 221.000 hectare, aangezien de oogstdoelstellingen voor de provincie zijn vastgesteld op 5,966 miljoen ton in het lopende seizoen. Volgens een ambtenaar van het ministerie van Nationale Voedselzekerheid is aan de provincie Sindh de taak toegewezen om op 700 hectare aardappelen te telen voor een oogst van 65.000 ton.

"De aardappelen en de uien behoren tot de minder belangrijke gewassen van het land en zijn van vitaal belang voor de binnenlandse behoeften aan groenten," zei hij. Hij voegde eraan toe dat in Khyber Pakhtunkhwa op 2.500 hectare aardappelen zullen worden geteeld om meer dan 30.300 ton te oogsten en dat in Balochistan de doelstellingen voor de aardappelteelt zijn vastgesteld op 26.200 ton om in de binnenlandse behoeften te voorzien.

Bron: nation.com.pk

Publicatiedatum: