Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

LKÖ WEEK 48:

"Gestage uienexport, worteloogst voltooid"

De situatie op de Oostenrijkse aardappelmarkt is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande weken. Aan de aanbodzijde wordt de markt door de landbouwers bevoorraad in overeenstemming met de vraag. Kwaliteitsproblemen en hoge uitsortering zijn echter nog steeds aan de orde. De binnenlandse verkoop is rustig, op het niveau dat typisch is voor november. Volgens de LKÖ zal de binnenlandse vraag geleidelijk weer aantrekken naarmate de Kerst nadert.

De exportmarkt zou aanvankelijk ook positief zijn, maar gezien de beheersbare oogstvolumes speelt die dit jaar nauwelijks een rol. De producentenprijzen bleven dus op het niveau van de voorgaande weken. In Neder-Oostenrijk en Opper-Oostenrijk is de prijs voor consumptieaardappelen nog steeds meestal 30,- euro/100 kg. Voor partijen met een bovengemiddelde sortering zijn de prijzen iets lager.

Stabiele uienexport
Op de exportmarkt kunnen de producten nog steeds gelijkmatg worden verkocht tegen stabiele prijzen. De producentenprijzen bleven dus op het niveau van de vorige week. Aan het begin van de week bleven de prijzen voor uien, schoongemaakt en gesorteerd in dozen, meestal 30,- tot 35,- euro/100 kg, afhankelijk van grootte en kwaliteit.

Worteloogst voltooid
Ondertussen is de Neder-Oostenrijkse worteloogst voltooid en zijn de wortelen opgeslagen. De binnenlandse verkoop is goed voor de tij van het seizoen. De export vindt voorlopig slechts op kleine schaal plaats, maar er komen voortdurend aanvragen binnen. De prijzen blijven stabiel op het niveau van de vorige week. De producentenprijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, per kwaliteit blijven ongewijzigd op 50,- tot 55,- euro/100 kg.

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven