Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Grotere vraag in Europa, de VS en delen van Zuid-Amerika

Vraag naar knoflook hoger dan verwacht

In oktober 2022 bedroeg de totale Chinese knoflookexport 218.000 ton, waarvan ongeveer 191.800 ton verse of gekoelde knoflook, een stijging van ongeveer 7,8% op jaarbasis in vergelijking met de export van 177.900 ton in dezelfde periode vorig jaar. De totale exportwaarde bedroeg € 148.943.780. Vergeleken met de exportwaarde van €180.236.989 in dezelfde periode vorig jaar daalde deze met ongeveer 17,3% op jaarbasis.

Wat de landen van bestemming betreft, stonden in oktober 2022 Indonesië, Vietnam, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten, de Filipijnen, Thailand, Bangladesh, Pakistan, Rusland en Colombia in de top tien van landen/regio's waarnaar China verse of gekoelde knoflook exporteerde.

De knoflookexport in oktober behaalde uitstekende resultaten, waarbij landen in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en andere regio's een aanzienlijke bijdrage leverden. In Zuidoost-Aziatische landen zoals Vietnam, Maleisië, Bangladesh, Myanmar, enz. steeg de vraag met 40%-170% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten in West-Azië steeg de vraag met 30%-40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in Brazilië en Colombia in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Nederland en Canada is de vraag aanzienlijk gestegen.

De vraag naar knoflook is groter dan verwacht. Enerzijds is door het lage prijsvoordeel in oktober de eerdere orderportefeuille verbruikt. Anderzijds maken sommige handelaren zich zorgen over het tijdschema voor de verzending en zijn zij van plan van tevoren voorraden aan te leggen, waardoor de vraag in Europa, de VS en sommige Zuid-Amerikaanse regio's toeneemt.

Bron: International Garlic Trade Website 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven