Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Potato Valley lanceert film over hoe Nederlandse pootaardappelen de wereld voeden

Wereldwijd kunnen 800 miljoen mensen gevoed worden dankzij pootaardappelen die in Nederland worden geteeld. The Potato Valley, een kennisnetwerk rondom de pootaardappelteelt in Noord-Nederland, heeft recent een film laten maken over hoe Nederlandse pootaardappelen de wereld voeden. "Met prachtige beelden van de teelt in Nederland, het verschepen in de haven van Harlingen én de ontvangers van deze aardappelen in Marokko en Israël."

Nederland exporteert jaarlijks ca 800.000 ton pootgoed naar bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Midden-Amerika. Daar kunnen lokaal meer dan 30 miljoen ton consumptieaardappelen van geteeld worden. Waarmee ruim 800 miljoen mensen wereldwijd worden gevoed.

Beelden uit Marokko en Israël
De film laat de ontvangers van de pootaardappelen in Marokko en Israël aan het woord. De producenten van de film kozen voor deze twee landen vanwege de uiteenlopende teelten daar. "In Israël wordt op een moderne manier met veel techniek aardappelen geteeld. In Marokko lijkt, in vergelijking met de teelt en productie in ons land, de tijd stil te hebben gestaan. Toch zweren beide landen bij poot-aardappelen uit Nederland."

Unieke omstandigheden in Noord-Nederland
De film laat ook zien waarom Noord-Nederland zo geschikt is voor de teelt van pootaardappelen. De combinatie van de lichte kleigrond, het gunstige klimaat en de ligging langs de zee, waardoor ziektes en plagen minder kans van slagen hebben, maakt deze regio uitermate geschikt voor de teelt van gezond pootgoed. "Pootaardappelen, die na de oogst hun weg vinden naar vele bestemmingen elders op de wereld, om daar vermeerderd te worden tot consumptieaardappelen, om vele monden te voeden."

Voor meer informatie:
The Potato Valley
Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl
+31 (0)6 51 112 070
info@thepotatovalley.nl  
www.thepotatovalley.nl   

Publicatiedatum: