Volgens Samahang Industriya ng Agrikultura (Sinag) voorzitter Rosendo So zijn woensdag 17 containers met smokkelwaar onderschept in de haven van Subic Bay in Olongapo City. Soi: "Minstens negen containerwagens zijn op dinsdag en woensdag in beslag genomen. Er zijn er minstens 17 [containers]. Onder de in beslag genomen producten waren rundvlees, varkensvlees, vis, makreel, brood, witte uien, buffelvlees en inktvis."

So verklaarde dat volgens zijn schatting één container minstens 25 ton witte uien bevatte, goed voor € 0,1 mln. Hij beweerde dat de gesmokkelde producten uit China kwamen.

Tegelijkertijd verklaarde So dat James Layug, Assistant Secretary for Inspectorate and Enforcement van Landbouw, van plan is een aanklacht in te dienen tegen twee ontvangers van de illegale import van witte uien en wortelen wegens overtreding van Republic Act 10845 of de "Anti-Agricultural Smuggling Act".


Weer een smokkeloperatie gestopt bij Mindanao Container Terminal
Het Bureau of Customs (BoC) heeft een nieuwe poging om voor € 20 mln aan uien het land in te smokkelen via de Mindanao Container Terminal (MCT) haven in Tagoloan, Misamis Oriental, tot staan gebracht.

Douanecommissaris Yogi Filemon Ruiz maakte donderdag bekend dat de twee containers met gesmokkelde uien uit China kwamen en verkeerd waren aangegeven als brood en banket.

Bron: manilatimes.net