Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse uienexport +6%

Volgens het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek (GUS) is de uienuitvoer uit Polen in 2022 met 60% gestegen ten opzichte van 2021 (+26.000 ton), terwijl de groothandelsprijzen met een factor 2,9 stegen, schrijft AgroTimes, waarbij het Agro Nawigator Banku PKO BP citeert.

Het tijdschrift legt uit dat dit te wijten is aan de grote vraag in Oekraïne (+23.000 ton), waar de teelt van uien door de oorlog aanzienlijk is gedaald. Het tekort aan uien is ook geconstateerd in sommige EU-landen waar de teelt door droogte is gedaald. Dit geldt bijvoorbeeld voor Spanje, waar de huidige uienoogst met 40% is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Ook de prijzen voor vollegrondsgroenten zullen naar verwachting hoog blijven, ondanks de positieve dynamiek van het aanbod. De meest opvallende stijging werd genoteerd voor uien; de gemiddelde aankoopprijs lag in december 2022 2,9 keer hoger dan vorig jaar.

Voor meer informatie: East-fruit.com

Publicatiedatum: