Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het lijkt erop dat valse meeldauw agressiever wordt"

Onze agrometeoroloog Erno Bouma biedt een aantal cursussen voor de licentieverlenging die goedgekeurd zijn door het Bureau Erkenningen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er altijd veel kennis uitgewisseld en één van meest opmerkelijke waarnemingen afgelopen seizoen was dat het lijkt dat de valse meeldauw in uien 'agressiever' wordt, zo meldt Smartfarm.

Ziektebestrijding in uien is al meerdere jaren één van de grootste uitdagingen voor de telers. Het ene jaar is het andere jaar niet, maar een meeldauw gevoelig jaar gaat zeker weer terugkomen. Met het krappe middelen pakket is timing van gewasbescherming cruciaal.
 
Verder lijkt het er dus op dat de valse meeldauw agressiever wordt. Duidelijkheid is er nog niet, maar een mogelijke oorzaak kan zijn dat deze variant sneller infecteert bij een kortere bladnatperiode en hogere temperaturen. Wij gaan deze ontwikkeling aankomend seizoen nauwlettend volgen en indien nodig verwerken in onze advies modellen.

Bron: Smartfarm

Publicatiedatum: