Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sjalotten Kimco in nieuwe trays van Smart Packaging Solutions

De sjalotten die Kimco introduceert op de Belgische en Nederlandse markt, worden verpakt in een tray die door Smart Packaging Solutions is ontwikkeld.

"We verwerken zo’n 20.000 ton uien en 55.000 ton wortelen per jaar", zegt Marc De Kimpe, zaakvoerder van Kimco. "In 2022 hebben we ons assortiment uitgebreid met sjalotten. Dat zien wij als een mooie uitbreiding op onze grote assortiment uien."

Sjalotten zijn goed verpakt en goed zichtbaar
De sjalotten worden verwerkt bij Kimco in Dendermonde. Sjalotten worden verpakt in netzakjes van 250 of 500 gram, al naar gelang de wens van de afnemer. Die netzakjes worden vervolgens in een tray verpakt voor distributie naar de afnemers. Deze verpakking is op verzoek van Kimco door Smart Packaging Solutions ontwikkeld. "We hebben specifiek gekozen voor een open verpakking", vervolgt Marc. "De trays worden in de winkel neergezet en daar moet de consument het product kunnen zien. Dat kan met deze verpakking."

Eenvoudige handling
De verpakking biedt meer voordelen, vertelt De Kimpe. "Het vullen, afwegen en sluiten van netzakjes gebeurt volautomatisch. Vervolgens wordt het netzakje handmatig in de doos geplaatst. De constructie van de doos draagt bij aan een snelle manier van verpakken. Deze dozen zijn ook makkelijk stapelbaar en dat zorgt voor een eenvoudige handling. Een open verpakking heeft bovendien een goede luchtdoorstroming. Bij sjalotten is dat belangrijk om het verpakte product in goede conditie te houden."

Nieuw product in 'custom made' verpakking
"Een goede eerste indruk is het halve werk." Voor een aantrekkelijke uitstraling en presentatie heeft Kimco een custom made ontwerp laten maken voor de verpakking. Smart Packaging Solutions verzorgt de bedrukking en levert de gestanste verpakking aan bij J&S Packaging. J&S Packaging zet de dozen vervolgens op en levert ze aan Kimco.

Vochtbestendigheid van massief karton
Johan De Neef, Managing Director van Smart Packaging Solutions: "Vaak worden dozen sjalotten samen met andere groenten opgeslagen in koelcellen en gedistribueerd. Daar zitten ook meer vochtige producten tussen, zoals wortelen en sla. Dan moet je een doos hebben die vochtbestendig is. Massief karton is vochtbestendig en behoudt zijn stevigheid zodat de verpakking in goede conditie blijft."

Expertise
Marc: "Smart Packaging Solutions heeft de expertise en knowhow om een oplossing te bieden voor onze vraag. Bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen hebben we ook al eerder samengewerkt met de VPK Group (het moederbedrijf van Smart Packaging Solutions). Zo heeft VPK Group voor ons een paar jaar geleden een palletbox voor uien ontwikkeld van golfkarton. Beide bedrijven kennen elkaar zeer goed. We zijn op amper drie kilometer van elkaar gevestigd en er zijn veel parallellen. De geschiedenis van VPK Group gaat terug tot 1936 en ook mijn grootouders zijn rond die tijd gestart met ons bedrijf. We zijn allebei familiebedrijven die al vier generaties meegaan."

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
+32 (0)52 26 19 25
info@smartpaso.com     
www.smart-packaging-solutions.com 

Kimco 
Hofstraat 176
9200 - Dendermonde - België
+32 (0)52 25 02 78
info@kimco.be 
www.kimco.be 

Publicatiedatum: