Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geef Fusarium en witrot minder kans in de teelt van uien"

Afgelopen seizoen waren de problemen met Fusarium in de teelt van uien groter. In een jaar waarin de weersomstandigheden optimaal zijn voor Fusarium plus in diverse teeltgebieden de druk vanuit de bodem dermate aanwezig is, kan dit voor grote problemen zorgen, zo meldt Bayer Agro. "Het is belangrijk om binnen de geïntegreerde teeltmaatregelen alle mogelijkheden goed af te wegen en toe te passen waar mogelijk. Eén daarvan is de grondbehandeling van Rudis."


Foto proef pinkroot + fusarium 2018 NOP

Toelating
Rudis heeft een toelating als grondbehandeling vóór het zaaien of planten van zaaiuien, eerstejaars en tweedejaars plantuien, zilveruien, picklers, sjalotten en knoflook. "Met deze toepassing wordt de aantasting door witrot en Fusarium beperkt met als gevolg dat het teeltrendement verbetert. Een brede, zo preventief mogelijke aanpak leidt tot het beste resultaat."

Toepassing
"Rudis mag vóór het zaaien toegepast worden in een dosering van 0,6 L/ha. Het heeft de voorkeur om de toepassing vóór de laatste grondbewerking voor het zaaien uit te voeren. Voorkom dat het zaaizaad in direct contact komt met het middel. Om in het water levende organismen te beschermen, is de toepassing in uien, knoflook en sjalotten (grondbehandeling) in percelen die grenzen aan oppervlaktewater uitsluitend toegestaan indien op het gehele perceel gebruik wordt gemaakt van een techniek uit tenminste de klasse DRT90."

Bron: Bayer Agro Nederland

Publicatiedatum: