Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechts 1.900 ton geïmporteerde uien vorige week in de Filipijnen aangekomen

Slechts 1.900 ton van de toegestane 5.000 ton geïmporteerde uien zijn aangekomen nu de deadline van het ministerie van Landbouw (DA) voor de importen vrijdag is verstreken.

"Tot nu toe is ongeveer 1.900 ton aan geïmporteerde uien aangekomen, 1.000 ton is op de markt en 900 ton moet nog worden geïnspecteerd", zei de verantwoordelijke ambtenaar van het Bureau of Plant Industry (BPI), Jose Diego Roxas, in een interview op vrijdag. Het BPI verwacht de 900 ton uien die nog moeten worden geïnspecteerd vrijdag of volgende week vrij te geven, voegde Roxas eraan toe. Het ministerie zal de invoer van uien na 27 januari verbieden "en we zullen daar streng op toezien", besloot hij.

De regering liet een beperkt aantal uien toe in een poging de snel stijgende prijzen te drukken. Vanaf vrijdag lagen de retailprijzen van ingevoerde witte uien tussen P250 en P300 per kilo en van geïmporteerde rode uien tussen P200 en P250 per kilo.

President Marcos in het nauw
Toen Ferdinand Marcos jr. medio 2022 gekozen werd als president van de Filipijnen, benoemde hij zichzelf tot minister van Landbouw en beloofde hij de voedselproblemen van het land op te lossen. Helaas heeft het land de afgelopen maanden tekorten gemeld van alles, van zout tot suiker, zelfs toen de economie vorig jaar de snelste groei sinds de jaren zeventig vertoonde.

De tekorten aan basisvoedingsmiddelen zijn voelbaar in de hele economie en hebben ertoe bijgedragen dat de inflatie het hoogste niveau bereikte sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008.

De regering en de wetgevers verwijten hebzuchtige handelaren dat zij voedsel hamsteren om kunstmatige tekorten te creëren waardoor zij de prijzen kunnen opdrijven. Toen Senator Imee Marcos, de zus van de president, eerder deze maand de uiencrisis besprak, zei zij dat er "sprake is van verraad en manipulatie omdat deze prijzen onverklaarbaar zijn".

[P1 = €0,017 ]

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: