Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"

Tholen - Op de uienmarkt lijkt het maar niet op te kunnen. Deze week werden er prijzen van 70 cent bij de boer betaald. "Iedereen dacht dat het na de beurs in Berlijn zou gaan gebeuren, maar vanaf maandagmorgen vroeg zijn de transacties helemaal losgegaan. Mogelijk dat het bericht over de overstromingen in Nieuw-Zeeland daar nog een rol in heeft gespeeld", aldus Jan Franje van Franje Onions.

"Iedereen zegt dat de uien bijna op zijn. Wij hebben ook maar een beperkte voorraad, maar dat er nu nagenoeg geen vrije uien te koop zijn, wordt ook wel een beetje gehypet op het moment. Tegelijkertijd is het in de export rustig. Veel klanten vonden de baalprijs al hoog, maar die zal nu nog een grote stap moeten maken. Je merkt wel dat er vanuit Europa, nadat er weken aan een stuk werd geïnformeerd, nu wat meer vraag loskomt", vervolgt Jan. "Opmerkelijk is ook dat de prijs van de gangbare uien momenteel op een hoger niveau liggen dan de biologische uien. Wel hoor ik dat er veel bio-uien zijn opgeruimd in het gangbare circuit."

Dissonant op de uienmarkt zijn momenteel de rode uien. "De rode uien doen absoluut niet mee, ik krijg zelfs veel aanbod van rode uien elders uit Europa. Vorig jaar was de prijs van de rode uien door de tekorten hoog en het lijkt of er overal meer rode uien zijn gezaaid", aldus Jan. Op de vraag of de huidige marktsituatie mooi is om mee te maken, antwoordt de exporteur: "Het heeft absoluut twee kanten. Aan het einde van de rit weten we of het mooi is geweest, maar er wordt nu zoveel geld rondgepompt dat het ook wel erg gevaarlijk is op het moment."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
+31 (0)113 501658
[email protected]      
www.franjeonions.nl