Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan verhoogt uitvoerrechten en gaat uien invoeren

Het Pakistaanse ministerie van Landbouw heeft de uitvoerrechten voor uien verhoogd tot 180% in een poging de stijgende prijzen op de binnenlandse markt te beteugelen. Dit is de tweede keer in ongeveer een maand tijd dat de uitvoerrechten voor uien worden verhoogd. De vorige keer stegen ze van 50 naar 100 procent.

Financialtribune.com meldt dat volgens het Statistisch Centrum van Iran de uienprijzen op de lokale markt in de tiende maand van het lopende Iraanse jaar (22 dec. - 20 jan.) met maar liefst 43,9% zijn gestegen ten opzichte van de maand ervoor, dus in één maand tijd. De prijsstijging komt doordat uien in Iran in overvloed worden geteeld. Zozeer zelfs dat de groente steeds meer in grote hoeveelheden uit het land wordt uitgevoerd.

Uien uit Dubai en Afghanistan illegaal geleverd aan lokale markten
Indiase uien uit Dubai en Afghanistan (via de grens met Chaman) worden illegaal aan de plaatselijke markten geleverd. Volgens de handelaren wordt het grootste deel van de Indiase uien die naar Afghanistan worden uitgevoerd, naar Pakistaanse markten vervoerd vanwege de hoge prijzen na de verwoesting van de plaatselijke oogsten door de desastreuze overstromingen van augustus-september 2022, die op miljoenen hectaren gewassen hebben weggespoeld.

Bron: brecorder.com

Publicatiedatum: