Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers in Gujarat zien prijzen dalen vanwege grote oogst

De uientelers in Gujarat lijden grote verliezen; zij klagen dat wanneer zij met hun uien het marktterrein bereiken, de prijzen dalen en er geen mechanisme is om hen te steunen. Een teler klaagde dat handelaren op de markt 7,50 tot 9,00 roepies (€ 0,08 tot € 0,10) per kilo uien bieden, terwijl de teelt bijna het dubbele kost.

"De prijzen op de binnenlandse markt zijn om twee redenen gedaald: de late oogst van de kharif-oogst wordt in grote hoeveelheden op de markt gebracht en tegenover de vraag staat een zeer groot aanbod. De andere reden is dat zelfs Madhya Pradesh en Rajasthan dit jaar een grote oogst verwachten, zodat zij deze keer wellicht minder uit Gujarat importeren; ook dat zet de prijzen op de markt van Gujarat onder druk", aldus Ghanshyam Patel, voorzitter van het Mahuva Agricultural Produce Market Committee (APMC).

Lasalgaon in Maharashtra staat bekend als de uienhoofdstad van India, terwijl Mahuva de hoofdstad van Gujarat wordt genoemd wat de teelt van uien betreft. Telers in het district Bhavnagar zaaien de grootste hoeveelheid uien in de staat.

Bron: in.investing.com

Publicatiedatum: