Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Niemand weet of de kruik van deze uienmarkt ooit gaat barsten"

Tholen - Op de vraag wat momenteel het verhaal is van de uienmarkt, antwoordt Gerard Hoekman van Mulder Onions dat momenteel iedereen vooral zijn eigen verhaal heeft. "Zowel degenen die geen uien hebben, als de mensen die uien op voorraad hebben. Het is onduidelijk wat er momenteel nog aan uien zit, maar er wordt naar uien gevraagd en goed geld betaald. Of de kruik ooit gaat barsten? Het is niet te doen om op dit moment een voorspelling te doen."

"Vooralsnog reageert de markt vooral op de uien die er niet zijn. Nergens in de wereld zijn er extra uien geteeld met de achterliggende gedachte dat er in Europa tekorten zouden zijn. Dat resulteert in torenhoge prijzen. Daardoor zullen we wellicht wat omzet gaan missen, maar dat is ook nog niet zo'n probleem als je niet veel uien hebt", aldus de exporteur. "De vraag is waar de top zit in de markt? 1 euro, 1,20 euro, 1,50 euro? Misschien komen we er dit seizoen wel achter dat er helemaal geen prijsplafond is."

"Iedere dag gaan er voor deze prijzen uien weg, er is nog altijd export naar Afrika, Engeland en andere Europese bestemmingen. Je hebt ook de hele wereld niet nodig voor het kleine beetje uien wat we dit seizoen hebben. Ik voorzie dat de export naar bepaalde bestemmingen, zoals Duitsland, zelfs nog wel wat toe zou kunnen nemen. Wel wordt het heel belangrijk of je ook de gewenste kwaliteit kunt leveren. Met deze prijzen wordt alles onder de loep gelegd."

Mulder Onions ontvangt de eerste Nieuw-Zeelandse uien in week 11. Hoewel de regenval in Hawke's Bay voor de nodige schade heeft gezorgd, lijkt de schade in het noordelijker Pukehoke mee te vallen. "Het is niet zo dat die uien dagen onder water hebben gelegen en onze leveranciers verwachten dan ook voldoende uien." Of dat zal leiden tot een torenhoge vraag in deze markt? "Iedereen leeft met de dag", besluit Gerard nuchter.

Voor meer informatie:
Gerard Hoekman
Mulder Onions
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
+31(0)45 5678700
[email protected]      
www.mulder-onions.com