Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delphy presenteert gids voor groene middelen in open teelten

Delphy neemt het initiatief om de ‘Groene Gids Delphy’ te maken. Daarmee worden telers in de open teelten en andere geïnteresseerden geïnformeerd over de werking van groene gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten. De gids verschijnt in het vierde kwartaal van 2023.

Aanleiding
Voor groene gewasbeschermingsmiddelen geldt een specifieke toelating en toetsing via het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Voor biostimulanten, die de plantweerbaarheid versterken, is wetgeving in ontwikkeling.

Waarom een Groene Gids Delphy?
Om telers handvatten te geven over de werking van middelen, kent Delphy waarderingen toe aan de producten. Het product krijgt een hogere waardering (meer sterren) naarmate de productomschrijving duidelijker is, het product is getest via onafhankelijk onderzoek en er veel ervaring is vanuit de praktijk. Deze informatie ondersteunt gebruikers bij het maken van keuzes.

Groene Gids en App
De ‘Groene Gids Delphy’ wordt een papieren gids met daarin algemene informatie over groene gewasbeschermings-middelen/biostimulanten en de gebruiksmogelijkheden. Als aanvulling is er een app met uitgebreide productinformatie. De app wordt up-to-date gehouden vanuit een kennisdatabase.

Informatie van fabrikanten
Om de ‘Groene Gids Delphy’ zo compleet mogelijk te maken kunnen fabrikanten voor 20 maart hun productinformatie digitaal aanleveren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groene gewasbeschermingsmiddelen of basisstoffen enerzijds (middelen die vallen onder de gewasbeschermingswetgeving) en biostimulanten anderzijds (middelen die vallen onder de nieuwe biostimulanten-wetgeving). Meststoffen worden niet opgenomen in de gids.

Aanmeldlink voor fabrikanten:
Producten aanmelden voor Groene Gids Delphy

Aanmeldlink voorinschrijving gids en app:
Voorinschrijving Groene Gids Delphy 

Voor meer informatie:
Derk Rademaker
Delphy
06 13 69 20 74
[email protected]
[email protected]
www.delphy.nl 

Publicatiedatum: