Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We houden het low budget"

Groentebroer Outlet maakt mensen blij met voedselpakket

Tholen - "Het tegengaan van voedselverspilling is een belangrijk thema tegenwoordig, ook de inflatie en hoge prijzen, maar mensen vinden het ook gewoon leuk om verrast te worden met een voedselpakket," vertelt Gert den Haan van Groentebroer. Via de Facebookpagina Groentebroer Outlet bieden ze wekelijks een doos vol groenten en fruit aan voor 10 euro. "Mensen blij maken is zo simpel, maar zo leuk om te doen." 


Groentebroers Gert (l) en Theo (r) showen de voedselpakketten

Het is een simpel project dat Groentebroer naast de landelijke webshop en markten erbij doet. Van groenten en fruit die over zijn maken ze restpakketten. "Te weinig van verkocht, afgekeurd, extra grote partij ingekocht of om ruimte te maken voor nieuwe aanvoer die gepland staat. Daar maken wij allemaal dozen van en die zetten we op Facebook. Die verkopen wij voor €10,- per doos", vertelt Gert. 

"Elke zaterdagmorgen zetten we de pakketten online en via een reactie kunnen mensen een pakket reserveren. Om het simpel te houden is het alleen af te halen tussen 13:30 en 15:00 en contant en gepast te betalen om de snelheid erin te houden. Ook vooraf reserveren is niet mogelijk, want anders kunnen we het niet bijhouden. We houden het echt low-budget, dus bezorgen is ook niet mogelijk."

Het is begonnen als een project om voedselverspilling te voorkomen en mensen te helpen mensen aan een betaalbaar pakket met groenten en fruit. Gert: "Veel mensen komen niet alleen voor de lage prijs, maar ook omdat ze het leuk vinden om verrast te worden, verspilling tegen te gaan of omdat ze gewoon nog geen idee hebben wat ze gaan eten en op deze manier hoeven ze zelf niet te kiezen.
We voorzien duidelijk in een behoefte, want er wordt goed op gereageerd."

Het extra werk is de moeite waard. "Het zorgt voor heel veel blije reacties en daar doen we het eigenlijk voor. Mensen blij maken is zo simpel, maar zo leuk om te doen", besluit Gert.

Groentebroer Outlet
FB Groentebroer Outlet
Tel: 0167-572545
Gert@haanex.nl