Filipijnen: Rechtstreekse uienverkoop om prijzen te stabiliseren

Om de doelstellingen van de Filipijnse regering op het gebied van voedselzekerheid te verwezenlijken, heeft het ministerie van Landbouw aangekondigd rechtstreekse transportverbindingen tussen uientelers en kopers tot stand te zullen brengen. Het ministerie zei dat dit deel uitmaakt van de inspanningen om de logistiek in de agrarische waardeketen van het land te verbeteren onder leiding van president en landbouwminister Ferdinand R. Marcos Jr.

"In overeenstemming met de richtlijn van president Ferdinand R. Marcos Jr. om de prijzen van uien op de kleinhandelsmarkten te stabiliseren en de telers te helpen hun inkomen te verhogen, heeft het ministerie van Landbouw, via de dienst voor assistentie op het gebied van landbouw en marketing, zijn initiatieven voor directe marktkoppeling versterkt", aldus het ministerie.

Volgens het agentschap zal dit initiatief zowel de marktkooplui als de institutionele kopers ten goede komen. Het ministerie voegde eraan toe dat het ook nauw samenwerkt met zijn regionale tegenhangers om transportproblemen aan te pakken. Dit omvat het gebruik van Kadiwa vrachtwagens om de boeren te helpen bij de logistiek.

Bron: pna.gov.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven