Prijs van witte uien in Maharashtra gestegen

Regenbuien in delen van Maharashtra hebben schade toegebracht aan de oogst van witte uien, waardoor de prijzen van dit product op de markt zijn gestegen. Terwijl de markt wordt overspoeld met rode uien en aardappelen, komen de witte uien nu binnen op de APMC-markt in Vashi en liggen de prijzen er ongeveer 10-12 roepies (€ 0,11-0,13) lager dan vorig jaar.

Witte uien worden in beperkte hoeveelheden geteeld in regio's zoals Alibag, Vasai, Nagpur, Nashik en andere plaatsen in de staat. De meeste witte uien worden echter in Gujarat geteeld, waardoor de vraag daar groter is.

De wisselvallige regenval van dit jaar heeft de oogst van witte uien vertraagd, waardoor ze minder snel op de markt komen. Terwijl de gewone uien en aardappelen inmiddels beschikbaar zijn, zal het volgens de handelaren een tot twee weken duren voordat de witte uien volop op de markt komen.

Bron: newsband.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.