Marius Jansen, JJK Uienhandel:

"Kleine stagnatie uienprijs was de eerste terugval van het jaar"

Tholen - Na een kleine prijsval, trekt de vraag naar de uien weer aan, merkt Marius Jansen van JJK Uienhandel. "De laatste tijd gingen de prijzen hard naar boven, maar dat ging wel heel hard. Toen is er een centje of vier afgegaan. Die stagnatie is in feite de eerste terugval van het jaar geweest, want eigenlijk heeft de markt alleen nog maar in een opwaartse spiraal gezeten."

"Iedereen heeft een beetje zitten hamsteren en er kwamen wat Egyptische uien op de markt, waardoor de pakstations wat voller werden", verklaart Marius de kleine stagnatie. "Maar de prijzen liggen nog altijd op een mooi niveau. Voor de supers wordt 90 cent in de baal betaald, de prijs van de 60-80 sortering ligt rond de 85 cent en de middels rond de 82 cent."

Gevraagd naar de voorraad uien, is de verwachting van Marius dat er niet zoveel uien meer beschikbaar kunnen zijn. "Hoe de komende weken verlopen, is afwachten. Ik verwacht dat we de komende vier weken nog wel redelijk wat naar Spanje en de omliggende landen kunnen exporteren. De kwaliteit van de uien is gewoon goed. Daar hebben we natuurlijk het hele jaar op geselecteerd, maar de kwaliteit stemt ons tevreden."

"Wellicht zal er wat meer vraag naar rode uien ontstaan, want die zijn er wel meer. De vraag naar rood gaat wat op en neer. Ik had zelf verwacht dat door de hoge prijzen van de gele uien er wat meer vraag naar rode uien zou ontstaan, want het prijsverschil is de helft. Maar ondanks dat er een alternatief is, kiezen klanten toch voor de duurste uien", constateert Marius. "Ook de afzet van industrie-uien verloopt met horten en stoten. Afgelopen twee weken lag die vraag op een lager pitje, maar voor komende week hebben we toch weer een aardig volume opstaan."

JJK richt zich op het sorteren en verpakken van de uien voor exporteurs en levert zelf industrie-uien aan Oost-Europa. In 2020 nam het bedrijf buurman Uienhandel De Koster over. "Hier gaan we de komende maanden een nieuwe sorteerlijn plaatsen. Voor de verpakkingslijn wordt alles vernieuwd", aldus Marius, die samen met zijn broers Pieter en Henk en zoon Jaco het bedrijf leidt.  

Voor meer informatie:
J. Jansen & Zonen Uienhandel B.V.
Hansweertsestraatweg 41
4416 ND Kruiningen
Tel : 0113-382932
info@jjk-uienhandel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.