Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep Stichting Metadidomi

Telers zamelen duizenden kilo's zaai- en pootgoed in voor Oekraïne

45.000 kilo pootaardappelen, goed om een hele winter driehonderd Oekraïense monden mee te vullen. Dat kreeg Evert van Dijke uit Sint-Annaland vandaag van boer Willem Quaak uit Scherpenisse, zo schrijft Omroep Zeeland. En daar blijft het niet bij. Van Dijke rijdt namelijk de komende weken de hele provincie door om bij boeren zaai- en pootgoed in te zamelen. Dat doet hij in samenwerking met de ZLTO, de vereniging voor boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland en zijn stichting Metadidomi, die al jaren door zijn familie wordt gerund. Bekijk hier de reportage van Omroep Zeeland.

In een eerder stadium schreven we al eens over de oproep van Stichting Metadidomi. Na het uitbreken van de oorlog is Evert van Dijke gelijk begonnen met het opzetten van humanitaire hulptransporten vanuit Nederland naar de Oekraïne. Hier is de stichting Metadidomi die, ook al voor de oorlog, in Oekraïne actief was daarom ook nauw mee verbonden. Bekijk hier de volledige oproep.

Wilt u hierin meewerken, of heeft u vragen? Neem dan contact op met Evert van Dijke 06-38609645 of stuur een mail naar
[email protected].

 

Publicatiedatum: