Dalende trend voor uienprijzen in Oekraïne

Op de uienmarkt in Oekraïne is deze week een daling van de verkoopprijzen vastgesteld, melden analisten van het EastFruit-project. De belangrijkste reden voor de neerwaartse prijstrend was het massale aanbod van geïmporteerde uien uit Polen, Egypte en Nederland. Volgens de data staan de prijzen ook onder druk door een toename van het aanbod van uien uit opslagplaatsen. De eigenaars van deze uien begonnen met de verkoop van deze uien toen het warmer werd.

Uien worden momenteel verkocht tegen 35-40 UAH/kg ($0,96-1,09/kg), wat gemiddeld 15% lager is dan een week eerder. Volgens marktdeelnemers wordt de neerwaartse prijstrend in de eerste plaats veroorzaakt door een groot aanbod op de markt, terwijl de vraag naar uien vrij laag is. De meeste bedrijven begonnen bij het eerste lenteweer actief hun voorraden te verkopen. Tegelijkertijd melden veel telers dat de uien om de een of andere reden slechter zijn opgeslagen dan normaal in het lopende seizoen. Hierdoor zijn de verliezen en het aandeel van uien die niet aan de normen voldoen - die bij voorkeur het eerst verkocht moeten worden - aanzienlijk toegenomen.

De huidige prijs van uien in Oekraïne is nog steeds 2,3 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Sommige handelaren zijn er echter zeker van dat de marktsituatie in april zal veranderen. Tegen die tijd zullen de uienvoorraden aanzienlijk zijn verminderd en zullen de prijzen stijgen. Onder de huidige omstandigheden verkopen degenen die voorraden uien van hoge kwaliteit hebben, deze niet en zijn ze van plan de verkoop halverwege het voorjaar te hervatten.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.