Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: Prijsdaling voor uien verwacht vanaf midden mei

Maxim Hopka, een analist van de Ukrainian Agrarian Business Club, noemt drie redenen voor de stijging van de groenteprijzen in Oekraïne.

Ten eerste was er vorig jaar een vermindering van het areaal, omdat het land van enkele van de belangrijkste Oekraïense groentetelers werden bezet of voortdurend werden beschoten door Russische soldaten.

Ten tweede zijn de kosten van ingevoerde producten gestegen en is er ook een gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod op de wereldmarkt, wat de prijzen beïnvloedt. In het voorjaar wordt bijna 90% van sommige producten ingevoerd.

Ten derde: een stijging van de teeltkosten als gevolg van de stijgende prijzen voor brandstof en smeermiddelen, meststoffen, bepaalde soorten zaaigoed, gas en elektriciteit.

De prijzen van groenten en groen zijn over het algemeen gerechtvaardigd, omdat de economische situatie in Oekraïne vrij ingewikkeld is en de teelt van groenten nu problematisch is. De analist voorspelt een daling van de uienprijzen vanaf midden mei, en de komkommer- en tomatenprijzen zullen aan het begin van de zomer dalen, zo is de verwachting.

Bron: nrcu.gov.ua

Publicatiedatum: