Gecombineerde Opgave verlengd t/m 15 juni

Het aanvragen van de Gecombineerde Opgave wordt dit jaar met een maand verlengd, liet minister Adema van LNV 24 april weten. Telers en tuinders kunnen tot en met 15 juni hun aanvragen indienen bij RVO. LTO vindt het een goede zaak dat LNV hiermee onderkent dat de problemen rondom de aanvraag groot zijn, maar wijst erop dat het invullen van de Gecombineerde Opgave ook met verlenging nog steeds een uitdaging is, zo melden ze.

In maart deden LTO en NAJK al een dringende oproep aan het ministerie om de deadline van 15 mei met minimaal een maand uit te stellen. "Hoewel telers en tuinders meer lucht krijgen met deze maand uitstel, zijn de problemen waar ondernemers én adviseurs tegenaan lopen bij het invullen van de Gecombineerde Opgave niet opgelost. LTO blijft signalen binnen krijgen over de traagheid van het systeem en storingen, maar ook nog vragen rondom bijvoorbeeld de bufferstroken."

"Daarbij blijft het een tijdige uitbetaling van de GLB-gelden wel een randvoorwaarde, dit zou opgevangen kunnen worden met een voorschot. Bovendien is het nog steeds de vraag hoe om wordt gegaan met handhaving, ook gezien het leerjaar voor het GLB: de overheid legt de verantwoordelijkheid om de Gecombineerde Opgave goed in te vullen nu volledig bij de ondernemer, terwijl die op hun beurt worden opgezadeld met een slecht werkend systeem en veel onduidelijkheden."

Bron: ZLTO

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.