Van der Peet levert al bijna 35 jaar bandlossers aan Dacomex

Dacomex Onions  uit het Zeeuwse Sint-Maartsendijk is een van grootste exporteurs in Nederland van uien en aardappelen. Ongeveer 80 procent van hun producten gaat per zeecontainer of op pallets naar landen in West-Afrika, Latijns- en Midden-Amerika en Azië. De overige 20 procent gaat naar importeurs, groothandelsbedrijven en supermarkten in Europa.

Van der Peet levert al bijna 35 jaar bandlossers aan Dacomex. "De eerste twee gingen al in 1990 richting Sint-Maartsendijk. Deze hadden wel al een ventilator, maar die waren nog afneembaar en hingen aan de achterkant van de bandlosser. Ook waren deze bandlossers uitgerust met een valmat. Het topzeil moest je nog met de hand over de bandlosser heen trekken. Had je het topzeil niet nodig, dan kon je het in een speciaal bakje op het kopschot leggen. Uiteraard werden de bandlossers geleverd met de gewenste logo’s en afbeeldingen. De trailers waren uitgerust met een stuuras en 15 ton koppelingsdruk. De voorste as was een liftas, die we toen nog een ‘bogielift’ noemden", aldus van der Peet op haar website.

Vijf jaar later bestelde Dacomex een derde bandlosser bij Van der Peet. Blijkbaar bevielen de eerste twee bandlossers goed, want de uitvoering van het nieuwe exemplaar was vergelijkbaar met die van de eerste twee bandlossers. Ook nam de firma Dacomex op dat moment een schuifzeilentrailer af bij Van der Peet. Nog weer een paar jaar later – in 1999 – mocht Van der Peet opnieuw een bandlosser leveren. Dit keer ging het om een losse carrosserie, die de klant naar behoefte kon plaatsen op een vlak chassis van 12.200 mm of 12.800 mm lang. De bandlosser zelf is 12.800 mm lang, heeft een hangende tunnel voor een betere doorloop van de uien, een transportband van 800 mm en een oprolbaar zeil. In 2001 leverde Van der Peet vervolgens de zogeheten Funny Runner. Ook dit is een losse carrosserie, dit keer voor plaatsing op een containerchassis.

Na 2001 leverde Van der Peet in totaal nog eens acht bandlossers aan Dacomex, waarvan twee in 2022. Deze zijn uitgevoerd met de allerlaatste snufjes om een lading uien optimaal te kunnen lossen met de minste kans op beschadiging. "Dacomex is door de jaren heen dus een trouwe klant van Van der Peet. Wij wensen de firma veel veilige kilometers toe met hun bandlossers", aldus Van der Peet.

Voor meer informatie:
Van der Peet
Transportweg 64
2421 LS Nieuwkoop
Tel: 0172-579318 
sales@vanderpeet.nl
www.vanderpeet.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.