Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sponsors gezocht voor het AGF-schap

Frisse start voor overtollige AGF bij FRIS Supermarkt

Tholen – Begin dit jaar startte sociale supermarkt FRIS, een concept dat ieder kind een goede start gunt. FRIS Supermarkt in Amsterdam Osdorp zorgt ervoor dat kinderen niet met honger naar school gaan en een fijne nachtrust hebben. Gezinnen kunnen er niet alleen gratis boodschappen halen, in combinatie met een lifecoachingstraject, voor een gemiddelde looptijd van 6 maanden per gezin, gaat de supermarkt 80 gezinnen per jaar structureel helpen groeien. “Voor het duurzame karakter zijn we op zoek naar partners die ons kunnen helpen aan groente en fruit voor het AGF-schap”, vertelt kwartiermaker Marit Klaassen.

De supermarkt is gevuld met producten die gesponsord worden door collega-supermarkten, zoals de Vomar. De schappen zijn dermate goed gevuld, dat deelnemende gezinnen dagelijks gratis mogen winkelen, op basis van wat nodig is. FRIS heeft kunnen starten dankzij een succesvolle crowdfundactie die nog altijd doorloopt. Omdat Vomar alleen houdbare producten sponsort, koopt Marit uit het donatiepotje nu wekelijks zo’n 250 euro aan AGF om de schappen van FRIS te vullen. Die uitgaven gaan groeien, want het is de bedoeling dat het aantal gezinnen dat geholpen kan worden verdubbelt.

Het AGF-schap bij FRIS supermarkt

Geld voor appelen en peren hoeft ze overigens niet uit te trekken. Er is al een structurele samenwerking met Jan Oskam die wekelijks 8 kratten levert met appelen en peren die qua maatvoering niet geschikt zijn voor het supermarktkanaal. Op die manier krijgen ook deze producten de kans een frisse start te maken. Marit hoopt dat er meer AGF-producenten, leveranciers of groothandels zijn die via donaties van hun overtollige producten, een schap bij FRIS willen vullen. Marit: “We zijn op zoek naar een structurele samenwerking met (sociale) ondernemers, voor minimaal een jaar. Je kan denken aan eenheden van 30-60 stuks per week. Bezorgen hoeft niet eens, qua transport zou een drop off bij klanten rond Amsterdam ons al enorm helpen.”

Het initiatief voor FRIS is genomen door Abdelhamid Idrissi, oprichter van Stichting Studiezalen. Hiermee helpen ze al langer kwetsbare gezinnen in Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld veilige en rustige studieplekken voor kinderen uit deze gezinnen. Aan het gratis kunnen winkelen bij FRIS is de eis verbonden dat deze gezinnen aan de slag gaan met een lifecoach. Binnen acht maanden moet een gezin hun leven op de rit krijgen en zelfredzaam zijn.

Voor meer informatie
Marit Klaassen
FRIS supermarkt
T: +31 (0)6 27 27 05 43
marit@studiezalen.com
fris@studiezalen.com  
www.studiezalen.com