Voorlopig genoeg voorraad

Filipijnen overwegen toch uien te importeren om bevoorrading te garanderen

Afgelopen vrijdag kondigde het Bureau of Plant and Industry (DA-BPI) van het Filipijnse ministerie van Landbouw aan dat er in het land geen aanvoer meer is van geïmporteerde rode en witte uien. Maar ondanks de uitputting van het aanbod van geïmporteerde uien, zei DA-BPI woordvoerder Jose Diego Roxas dat het land voorlopig een ruim aanbod heeft van lokale rode en witte uien.

"Het Bureau of Plant Industry schat dat de voorraad witte uien van het land vanaf april, 12.843 ton, voldoende is tot september, terwijl de voorraad rode uien, 98.393 ton, voldoende kan zijn om tot november aan de lokale vraag te voldoen," zei hij.

Toch onderzoekt het ministerie van Landbouw de mogelijke invoer van witte en rode uien tijdens de "magere maanden" of het ontbreken van het oogstseizoen dit jaar, onthulde een ambtenaar. Het invoerplan moet ervoor zorgen dat het aanbod van het basisproduct toereikend is en een mogelijke prijsstijging voorkomen.

Bron: businessmirror.com.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.